25 April 2009

Queen of Langkasuka---bes ooo--

Walaupun citenye dalam bahasa siam tapi nama watak dia semua macam kesultanan melayu dulu...huhu...lagi best dari puteri gunung ledang yang tak real bila lawan(scene Hang Tuah ngan raja Majapahit)...

Yang pasti watak utama cita ni pasal Ratu Hijau n adik2nya Ungu dan Biru yang memerintah Langkasuka(Patani skang)...
Memang jelas la ada pengaruh Islam tapi Ratunya je cam berkemban kadang2...mungkin budaya orang dulu kot...ala orang skang pun berkemban jugak.huhuhu....

Tapi aku bagi A- la sebab ada lagi yang perlu diperbaiki cam bantuan yang diharapkan dari Pahang cam xnampak langsung...itu je yang musykil sebab nampak Langkasuka menang sebab kuasa magis...
So,sape yang tak tengok lagi,beli la cd(yang ori @ rompak) takpun dengar n lihat je cite aku ni..huhu....Scene lawan silat cam ada nampak pengaruh tomoi tapi still xlari la dari konsep silat.... Tengok tau!!!!!!!

Tiada ulasan: