21 Mei 2012

Anugerah Malam Apresiasi Gemilang (MAG) '12

Kali terakhir aku naik pentas - as a penerima hadiah/anugerah - adalah pada sesi 2008/2009 di Kolej Kediaman Kinabalu. Dapat 3 award masa tu iaitu Anugerah Siswa Aktif, Anugerah Harapan Seni (Drama) n Tokoh Akademik.. yang bestnya sebab masa tu aku baru first year... Namun, disangka panasa sepanjang hari, tetiba mendung diwaktu pagi, petangnya da tentu hujan, jodoh aku di kolej Kinabali (lepas ni dikenali kolej 8) tak lama. Aku keluar kolej 8, masuk kolej 12 atas tiket SUKSIS... From that moment I have to re-start back what I've achieved n done...

Mujurlah dalam SUKSIS, aku mula membina nama masa jadi MC Malam Mesra Kor SUKSIS, masa tu presiden Kolej 12 2009/2010 pun ada.. atas rekomendasi beliau, aku plak dijemput jadi MC Dinner 12th yang namanya MAG... Pastu ada pulak seorang penyelia yang pegi Dinner 12th, buat plak rekomendasi kat sebuah syarikat korporat, maka jadilah aku MC di Majlis MoU Koridor Utara n Dinner company tersebut bersama dengan Sarimah Ibrahim... Waktu tu, banyak 'job' aku dapat kat Kolej 12... n atas sebab aku join teater 12th n join Kursus Pengacaraan 12th, aku pun direkomendasi untuk jadi MC masa FESENI, maka jadilah aku MC FESENI di tahun akhir DEGREE...

But till last night, takde satu award pun aku dapat untuk semua itu... Semuanya macam ibarat kerja suka-suka... Award pertama yang dapat xlah awkward sgt coz semua JTK dapat. Nama anugerah tu classic history gak,yakni Anugerah Penggawa Laksamana... ni award untuk orang kuat kolej n JTK, n opkozzz sebab aku Pengerusi JKP SUKSIS mestilah dapat..

Piala Anugerah Penggawa Laksamana
Sijil Anugerah Penggawa Laksamana

But anugerah kedua... Ingatkan anugerah ni dapat sebab join teater, FESENI n MC, senang citer ingatkan dapat anugerah untuk kesenian... Tup-tup, dapat Anugerah Putra Laksana Dirgantara. Dalam bahasa omputihnya Mr. Personality... Diorang kata anugerah kedua tertinggi kat kolej... erm... bila baca description ada tercatat " Anugerah ini diberikan kepada penghuni putera yang mempunyai personaliti dan karesteristik yang mampu dicontohi penghuni siswa yang lain baik dari segi sahsiah, kepimpinan, budaya kerja dan akademik"...

Piala Anugerah Putra Laksana Dirgantara                                                               Sijil Anugerah Putra Laksana Dirgantara



Last word, aku juz wonder kenapa aku terlalu asyik menggunakan bahasa rojak... Ni sebab tema MC malam tadi la puncanya... Tapi anugerah ni semua terutama yang kedua janganlah dijadikan ukuran untuk katakan aku ni contoh ikutan, xbrapa nak molek... Bak kata Perasmi Dr. Hashim Yaacob, Dare To Be Different!








TERIMA KASIH KOLEJ 12

Tiada ulasan: